Caderea in ritual

Saptamana trecuta, la Portland, am primit aceasta carte in dar de la autorul ei. Am pierdut “o bucata de noapte” cand am ajuns acasa. Este o lectura densa, cu un continut care merita pus in mai multe volume. M-am bucurat sa o vad apreciata si de altii. Iata ce am gasit (aici)

Motto: „Diferenţa dintre acţiune şi ritual este enorm de mare.”

Ca de fiecare dată, cărţile scrise de Iosif Ţon nu dezamăgesc aşteptările celui care le citeşte, ci dimpotrivă, depăşesc cu mult ceea se poate presupune, citind doar titlul. Din acest punct de vedere, talentul lui Iosif Ţon este de a transmite într-un limbaj facil, uşor de înţeles, concepte deosebit de profunde şi chiar principii de teologie care în mod normal, nu sunt simplu de prezentat.
Astfel, prin intermediul volumului „Căderea în ritual”, avem ocazia de a identifica în mod clar, unul dintre pericolele majore ce pândeşte creştinismul contemporan, şi anume ritualismul. Acest fenomen periculos nu se restrânge doar la o grupare religioasă sau alta, ci se poate manifesta ori de câte ori oamenii pierd relaţia personală cu Dumnezeu. În acelaşi timp, cartea lui Iosif Ţon, „Căderea în ritual” este axată în mod deosebit, pe specificul cultural şi spiritual românesc. Într-o manieră de excepţie şi într-o mare măsură originală, autorul ne deschide perspectiva înţelegerii spiritualităţii creştine româneşti de la începuturi până azi.

Ultima actualizare ( Luni, 23 Noiembrie 2009 18:57 )



Categories: Stiri din America

1 reply

Trackbacks

  1. Caderea in ritual – Iosif Ton « Ascultarea Credintei

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.