The Lost Symbol – doar un timp pierdut

Am citit in doar doua zile cartea de 508 de pagini scrisă de Dan Brown, „The Lost Symbol“.

Cartea vine dupa alte doua atacuri asupra crestinimului, cel cu Ingerii si Demonii si cel cu Codul lui DaVinci.

Cea de a treia contributie ofera acum in locul crestinismului facut harcea parcea (asa este parera lui Dan Brown), o invatatura veche-noua: indumnezeirea omului. Numeroasele exemple din carte sustin ca aceasta a fost religia adevarată a fondatorilor Americii.

Trebuie sa recunosc ca au intr-o treime dreptate. America a fost formata de trei categorii de oameni veniti din Europa:

– o aristocratie scarbita de limitarile structurilor monarhice si religioase din vechiul continent si doritoare sa instaureze pe continentul de dincolo de Atlantic o noua societate a „atlantidei“ legendare.

– o categorie de reformatori religiosi care visau sa traiasca in libertate de constiinta in Lumea Noua.

– o scursura de aventurieri porniti pe imbogatire rapida, oameni fara cultură și scrupule, numai buni de manipulat și călărit ca „forță de muncă“.

Dan Brown scoate la lumină societațile secrete ale masonilor, urmații iluminiștilor care au trecut oceanul, dependenți și acum de structurile societăților secrete din Europa și mai ales „City-ul“ din inima Londrei. Cu o iscusință vicleană el prezintă pericolul deconpirării acestor persoane-personalități printr-un film, în timp ce el însuși o face printr-o … carte. Masonii câștigă, în dorința lui Dan Brown,  prin lecturarea cărții admirașia și acceptarea noastră generală. Ei vor fi în curând noua preoție căreia i se va închina întreaga societate americană.

Care este răspunsul meu la acest atac perfid și parsiv asupra creștinismului?

Finalul cărții se încurcă într-o coadă de pește. Pe de o parte The Lost Symbol, esența învâțăturilor maeștrilor din trecut este prezentat drept … Biblia. Ea a fost pusă la temelia uriașului obelisc din Washington pe al cărui acoperiș scrie Laudă Domnului (!), iar pe de altă parte învățătura principală care ni se transmite este mult așteptata îndumnezeire a omului, produs al evoluției interioare de-a lungul generaților care s-au succedat în istorie. Lipsa de logică este logica … inițițiaților masoni. Numai ei știu adevărul și nici măcar nici ei toți, ci doar cei din anumite „cercuri din cercuri“. Noi, toți ceilalți, trebuie doar să avem răbdare și TOTALĂ încredere și supunere față de această pseudo-preoție cu pretenții. Ei ni se autpropun cu falsă modestie drept aristocrația unei lumii viitoare pregătită în secret timp de secole.

Cartea este o deziluzie. Nu trebuia să ne silească să citim atătea pagini ca să ni se ofere la sfârșit aceeași minciună cu care au fost păcăliți Adam și Eva: „Veți fi ca Dumnezeu“. Cine-L ascultă acum pe Dan Brow și pe șarpele care-i stă în spate, crezând că se va îndumnezei va ajunge iremediabil și inevitabil să se îndrăcească. Este de altfel istoria celor 4000 de ani descriși în … adevărata Biblie.

De fapt, nu trebuia să mă aștep la altceva. Diavolul nu este original și nici Creator. El vine la noi mereu cu aceeași minciună. Dan Brown ne propune să nu mai credem în „Dumneeul de sus“, ca să-l putem descoperi pe cel adevărat, pe cel „dinăuntru“, acela care ne-a semănat în materie din conștiința cosmică generală și care așteaptă să ne crească dinauntru spre îndumnezeire. Nu putem, spune autorul, să ajungem decât ceea ce suntem deja, dumnezei.

Mai bine citeam 510 pagini din Biblie decât să citesc cartea lui Dan Brown, capul de lance al atacurilor masonice asupra Bibliei și asupra Bisericii lui Christos. Am făcut-o intr-un fel pentru voi, ca să vă pot scrie aceste căteva rânduri.



Categories: Personale

13 replies

  1. Mulţumesc!

  2. Ma gandeam la Declaratia de independenta din 1776, semnata cica de masoni in majoritate si care nu face nici o referire la sclavie.

  3. Conceptul de „sclavie“ este foarte nuanțat la masoni. La urma urmei, toata societatea moderna pastreaza un tipar in care majoritatea munceste roaba la interesele si avutia unor minoritati, Singura diferenta este ca „sclavii de azi“ nu mai stau pe proprietatea stapanului lor, ci sunt lasati sa aiba iluzia unei case si vieti personale.

  4. Cartea e bine scrisa totusi.

  5. Ceea ce nu inteleg eu e acceptarea sclaviei de catre ” umanistii” masoni.

  6. Multumesc mult ptr prezentarea facuta acestei ucigatoare carti !!!

  7. Va multumim fr. Daniel Branzei pentru acest efort facut de dvs. pentru noi toti. Nu pot sa nu imi aduc aminte de acea frumoasa predica care ati avut-o despre acesti masoni ,( Castelul lebedelor- sau lebada din stanca) care acum vin sa distruga credinta crestina ,ca ei stiu ca a venit vremea cand s-a copt acest mondialism.
    In lume se pregateste ceva. Aceasta lucrare de ratacire ca sa creada o minciuna,o lucrare de ratacire bine pusa la punct de veacuri, sta gata sa ajunga la coacere si sa umple Pamantul.
    Pentru toti va invit sa ascultati acest deosebit mesaj “castelul Lebedelor”-Daniel Branzei ,care se gaseste la adresa http://www.predici.ro
    2 Corinteni 13:8 Căci n-avem nici o putere împotriva adevărului ci pentru adevăr.
    Nu putem face nimic impotriva adevarului ci sa ne dam de partea adevarului a Domnului Isus

  8. Aceiasi minciuna
    Acelasi tatic
    Iti cinta in struna
    Te-nseala un pic

    Secrete pierdute
    Deziluzia
    Cercurilor mute
    Cu concluzia

    Indumnezeirii
    Fara Dumnezeu
    Sub robia firii
    Conspirind mereu…

  9. ne bucuram pentru aceste informatii pretioase si adevarate in antiteza cu aceasta carte, care are aceiasi sursa de venin si aceiasi apa otravita ca si cele doua scrise mai inainte . Ferice de cei carora nu le este slabita credinta si carora nu le este intunecata judecata prin aceste carti sau filme de tot felul….”TOTUL ESTE INGADUIT …DAR NU TOTUL ESTE DE FOLOS …” MULTUMITI DOMNULUI PENTRU DARUL DE DEOSEBIRE …(DISCERNERE ) SI CONTINUATI SA CERNETI IN CONTINUARE atat pentru dumneavoastra cat si pentru ceilalti …fiti tari caci stiti ca veti fi rasplatiti cu varf si indesat la MAREA RASPLATIRE …!ALELUIA ! UN AN BINECUVANTAT SI….PLIN DE BIRUINTE IN HRISTOS ISUS !!! ORICE STROP DE ENERGIE CONSUMAT PENTRU EL VA FII RASPLATIT DIN PLIN …NIMIC NU-I SCAPA …DECI NICI TU NU VEI SCAPA DE ….BINECUVANTAREA SI RASPLATA LUI ,PENTRU MUNCA TA IN LUCRUL LUI …!!!

  10. Multumim. Avand o sursa de incredere, nu mai citesc si eu cartea. Deci, vechile minciuni, cum ne asteptam cu totii. Interesant este ca multi le cred.

    Mult har si multumesc pentru review.

Trackbacks

  1. Despre The Lost Symbol, gasit de Dan Brown in pivnita istoriei « Ascultarea Credintei

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.