Crize providențiale

Crize, crize, crize! Toată lumea vorbește despre crize. Chiar și creștinii au ajuns cuprinși de un fel de deznadejde epidemică. Ce-i de făcut sau mai bine spus ce-i de zis?

Vă supun atenției o întamplare. Tocmai mă întorsesem dintr-o călătorie în Israel și familia Wurmbrand m-a chemat să le povestesc cum a fost. Le-am spus că am rămas surprins de dezordinea din politica evreilor și de cearta lor continuă din parlament și presă. „Sunt convins că evreii n-au nevoie de dușmani ca s-o ducă rău. Chiar dacă nu i-ar deranja nimeni, ei tot s-ar certa între ei. Unde sunt doi evrei sunt trei sau patru păreri!“

Sora Bintea a zâmbit și mi-a explicat apoi răbdătoare: „Vezi tu, Daniel, așa trebuie să fie. Totul face parte dintr-un plan pe care nici ei nu-l înțeleg. Israelul nu este o națiune ca oricare alta. Ei nu se pot descurca fără Dumnezeul lor. Nu-i lasă El. Țara lui Israel este acum ca un stup căruia îi lipsește matca. Tu ști cum este asta … este un stup nebun, năuc, care nu-și găsește locul și nu are liniște. Evreii nici nu știu de ce se întâmplă așa. Nici altădată n-au știut. Este scris că atunci când s-au întors din Babilon zideau cetatea și plângeau. N-a fost ușor și nici ei nu știau că motivul mare pentru care fuseseră aduși înapoi nu era confortul lor, ci pentru că trebuiau să fie în Israel când va veni Mesia. La fel este și acum. Ei nu înțeleg de ce au atâtea necazuri în locul acela, dar Dumnezeu i-a adus iar înapoi ca să fie acasă când va veni din nou Mesia. Mulți dintre ei nu știu lucrul acesta. Israelul nu-și va găsi pacea și liniștea decât la picioarele lui Mesia, când Isus Christos va domni peste ei.“

Mă gândesc să extrapolăm această realitate la întreg pământul. Criza mondială face și ea parte dintr-un plan mai mare: planul lui Dumnezeu cu lumea. Crizele sunt necesare ca parte din marea demonstrație pe care o face Dumnezeu cu lumea. Nu vom putea să fim fericiți și liniștiți fără Dumnezeu, sub domnia „domnului veacului acesta“. Din cauza lui Satan, lumea „zace“. Îngerii și toate făpturile trebuie să vadă că Satan și principiile lui nu duc la pace , prosperitate și liniște.

Cînd vor zice: ,,Pace şi linişte!“ atunci o prăpădenie neaşteptată va veni peste ei, ca durerile naşterii peste femeia însărcinată; şi nu va fi chip de scăpare“ (1 Tesal. 5:3).

Crizele vor merge din rău în mai rău. Vor începe „durerile nașterii“ cum le numește Domnul Isus, din ce în ce mai mari și mai apropiate unele de altele.

Cine se va naște din aceste dureri? Isus Christos la cea de a doua venire a Lui! Numai prezența Lui va pune capăt crizelor. Până atunci, ele fac parte din planul divin pentru umanitate. Ele și … „spinii și pălămida, și suferința și sudoarea feței“. Ele și „durerile nașterii“, împreună cu toate durerile celelalte.



Categories: Maxime si cugetari

3 replies

  1. ….INDIFERENT DE SITUATIE SAU “CRIZA” DE CARE AR FI ACEASTA (…) COPIII LUI DUMNEZEU AU CUNOASTEREA SI INCURAJAREA PARMANENTA DE LA DUHUL SFANT CA ,TOT CE SE INTAMPLA PE ACEST PAMANT ESTE INGADUIT DE DUMNEZEU ,SI MAI MULT DE ATAT, TOTI STIM CU MARE INCREDERE CA DOMNUL ISUS HRISTOS FIUL LUI DUMNEZEU TATAL CERESC FAURITORUL CERURILOR SI AL PAMANTULUI , A VENIT CU MARE “AFIRMARE” PE ACEST PAMANT SI ANUME ;…SA ELIBEREZE TOTI PRINSII DE RAZBOI SI SA INOIASCA CERURILE SI PAMANTUL . CE ALTCEVA POATE FI MAI PRETIOS DE ATAT…SA VEGHEM IN CREDINCIOSIE , CACI “CRIZELE” VOR TREBUI SA SE “DESFASOARE ” NEGRESIT….
    HAR SI PACE
    EMANUEL Z.

  2. Azi statul New York a decis că vrea să fie ca Sodoma sau Gomora, cine știe, poate ca Babilon, cu alte cuvinte AVEM O CRIZĂ, E FOARTE GRAVĂ! http://www.time.com/time/photogallery/0,29307,2079852_2287727,00.html

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.