Larry Agnew, blândul Ben, a plecat acasă

România are cu un mare prieten mai puțin. Larry Agnew, supranumit de cei intimi și ,,blândul Ben“, un american din Minnesota, a trecut pragul casei și s-a mutat dincolo.
Un amănunt semnificativ: ultima lui dorință, după o grea luptă cu cancerul, a fost să mai meargă o dată în România, ca să fie prezent la serbarea bisericii baptiste din Vălenii de Munte, păstor Victor Târniceru (Da, este fratele lui Silvia Tărniceru).

Imediat după întoarcerea în SUA, Larry a mers direct la spital. Ultimele lui cuvinte i-au îmbărbătat pe cei din jur: ,,Nu este o nenorocire. Mă duc acasă“. Nu avem multe poze cu Larry, dar imaginea lui va rămâne pe totdeauna imprimată în interiorul inimilor celor care l-am cunoscut.

Mi-a greu să mă pronunț în ceea ce privește preocupările celor ce s-au dus deja la Dommnul, dar, dacă este posibil, sunt sigur că Larry și Silvia au pus de o cântare …

Înmormântarea va avea loc Joi 5 Iunie, la biserica păstorită de John Piper, un alt tată de împrumut al lui Silvia. Cei ce l-au cunoscut pe Larry și pe Alice Agnew sunt rugați să lase un scurt comentariu mai jos.

Larry Silvia și Tudorel la nunta lui Adriana și Georgică Spirescu:



Categories: Amintiri

13 replies

  1. Suntem tristi ca Larrry a plecat dintre noi, dar in acelasi timp, suntem recunoscatori lui Dumnezeu ca a ingaduit ca sa-l cunoastem! De asemenea, suntem bucurosi ca Larry, Alice si Silvia pe care am cunoscut-o prin familia Agnew ne-au trecut pragul casei, (ne simtim ca am primit in vizita niste ingeri) si ca noi am fost oaspetii familei Agnew cateva zile. Intalnirea cu Larry si apoi cu Alice, sotia lui, ne-a marcat vietile pentru ca am vazut niste oameni foarte inteligenti dar foarte discreti, smeriti si gata sa slujeasca (mai ales pe romani), sa incurajeze si sa ajute pe altii sa-L cunoasca si sa se bucure de Mantuitorul lor. Cunoscandu-i, ne-am dori ca (daca Domnul ingaduie sa ajungem) sa imbatranim, frumos…ca Larry si Alice. Ne rugam si noi ca Domnul sa o intareasca pe Alice!

  2. Am intalnit putini oameni cu sensibilitatea spirituala a fratelui Larry. Imi amintesc cu placere de momentele cand, aflat in vizita la noi in Comanesti, imi citea dimineata din gandurile si meditatiile lui din timpul de partasie avut cu Domnul. Erau adevarate poeme de iubire. Poate cineva intr-o zi ii va gasi acele notite si i le va publica.
    Regret ca nu m-am putut intalni cu el la ultima lui vizita in Romania. Larry a iubit Biserica lui Cristos si ne-a iubit pe noi romanii cum poate nici unii din noi nu ne iubim cateodata. Cu cata mandrie a cantat o cantare in lb. romana impreuna cu cativa pastori romani veniti la o conferinta Desiring God in biserica Bethlehem din Minneapolis! Odata mi-a atras atentia ca uneia din cantarile fratelui Moldoveanu ii lipsea o strofa in Cantarile Evangheliei … cea cu vinul. Il iubesc pe fratele Larry si ma rog ca Domnul sa o intareasca pe Alice!

  3. Da, Larry a fost un credincios autentic, un model demn de urmat . . ISAIA 57:1, Psalmul 12:1 E un mare har sa petreci clipe de neuitat in preajma unor astfel de oameni, dar, credeti-ma Dincolo e cu mult mai bine, incomparabil … sublim ! 1 Corinteni 2:9 .

  4. De fratele Larry ma leaga multe amintiri frumoase din timpul internship-ului in Minneapolis printre care si momentele cand impreuna cu el, am invatat corul Every Tribe and Tongue din Biserica Bethlehem a lui John Piper sa cante o cantare in limba romana. Domnul sa o mangaie pe sora Alice.

  5. Intr-adevar on frate bland cu darul slujirii. Romania a fost intodeauna o a doua casa pentru el. L- am cunoscut prin intermediul unchilor mei Victor respectiv Silvia si Mihaela oridecateori mergeam in vacanta la Valenii de Munte. Multe teologii despre ce se intampla cu sufletul nostru dar si mie mi- ar place sa cred ca acum se bucura impreuna canta si dau slava Domnului Isus. Amandoi si el si Silvia au lasat un gol in mijlocul nostru dar intr- o zi vom fi si noi acolo si o vom pune de o mare sarbatoare.

  6. Magdalena Popa ma atentioneaza ca Lary ne-a parasit, Ma intrebasem de citava vreme cum este. Un prieten de suflet, un om de o rabdare si modestie exemplara. Sigur chipul lui Christos era viziil in el. Am mai pierdut pe cineva care imi era foarte aproape si foarte drag. Ce putem sa spunem decit sa n gandim la clipa revederii,

  7. BLINDETEA,atit in Vechiul Testament cit si in Noul Testamnt,este prezentata in mod special! In Matei cap 5,”cei Blinzi” vor mosteni pamintul, In Gal 5:este Roada a Duhului Sfint,Personal este “atitudinea” care ma fascineaza cel mai mult! Stateam de vorba in holul bisericii menonite cu Larry. Cind isi indrepta privirea ochilor spre tine,te invaluia in Blindete,cind vorbea cu tine,cu altii,simtea-i ca pina si aerul se face “blind”! Mare OM,in simplitatea si BLINDETEA lui!

  8. Si eu l-am cunoscut pe fratele Larry. Un frate deosebit. L-am vazut ultima data la inmormintarea Silviei. Un frate deosebit, de o blindete si bunatate mare. Acum se bucur in Slava cu Silvia. Domnul sa ii mingiie sotia, familia si pe toti cei care l-au cunoscut si indragit.

  9. multumesc mult Daniel ca ai postat si poze cu cei ce au plecat si ca ai anuntat sa ne putem ruga pentru Alice,

  10. Dumnezeu sa mingiie pe Alice,spre bucuria mea am cunoscut aceasta familie minunata si m-am bucurat de ei cind au vizitat Romania.Ma doare dupa toti cei ce pleaca dintre noi dar ma rog lui Dumnezeu sa pot pune in practica tot ce am invatat de la ei si sa pot fi cu ei alaturi de Domnul isus in vesnicie.Fie ca sarbatoarea inmormintarii sa se intoarca la Domnul cu rod pentru CEl care Si-a dat viata pentru noi toti.

  11. Cerul cinta de bucurie! Marea familie cereasca se reintregeste. Larry a fost un mare prieten al Romaniei si al romanilor. Pentru noi este o pierdere insa pentru el este o fericire ca sa-si intilneasca Mintuitorul pe care l-a iubit și l-a slujit. Dumnezeu sa o mingâie pe Alice. Soli Deo Gloria!

  12. Un exemplu de dragoste in Hristos, ma alatur de dv in rugaciune pt familia Agnew 😦

  13. Larry si Silvia canta din nou impreuna, dar DINCOLO!
    Ce Nadejde Glorioasa avem!Ce Slavit Domn avem!O ,daca am avea in fata noastra aceasta perspectiva a Vesniciei cum am traii ! Nu ar trebuii sa ne lipseasca din inimi si de pe fata, niciodata lumina BUCURIEI PREZENTEI LUI ! Nu trebuie decat o fractiune de MARANATHA si vom fi cu EL Domnul nostru,Larry,Silvia si toti ai nostrii iubiti impreuna !Vino Doamne Isuse !

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.