FEREASTRA

(primita prin E_Mail)

O pereche recent casatorita s-a mutat intr-un cartier foarte linistit.

In prima dimineata din noua casa, in timp ce isi savurau cafeaua, femeia observa, privind pe fereastra, o vecina care isi intindea cearsafurile in balcon.
“- Ce cearsafuri murdare isi intinde vecina nostra in balcon…! Cred ca are nevoie de un nou sapun. Poate ar trebui sa o invat sa-si spele cearsafurile”, zise femeia.
Sotul ei privi si ramase tacut.

Si asa, la fiecare doua sau trei zile, femeia isi repeta observatile, in timp ce vecina isi intindea rufele la soare. Dupa o luna femeia ramase surprinsa vazand ca vecina isi intindea cearsafuri mult mai curate, si ii spuse sotului ei:

„- Priveste, a invatat sa spele rufele! O fi invatand-o alta vecina?”

Sotul ei ii raspunse:
“- Nu, azi m-am trezit mai de dimineata si am spalat geamurile casei noastre!”

Si in viata este la fel. Totul depinde de curatenia ferestrei sufletului nostru prin care observam faptele. Inainte de a critica, potrivit ar fi sa ne verificam si sa ne curatam sufletul pentru a putea vedea clar puritatea sufleteasca a celor ce ne inconjoara.

“Daca stai sa-i judeci pe oameni, nu mai ai timp să-i și iubesti”




Categories: Maxime si cugetari, Uncategorized

7 replies

  1. Rugaciunea mea preferata este “Doamne ai mila de mine, pacatosul!”. Dar uneori ma trezesc ca sunt si eu in gloata care vine la Hristos cu … pacatul femeii adultere. Mea culpa!

  2. Adevarat.
    Un lucru pe care l-am observat deseori in biserica si in viata. Oameni care sint atit de fixati pe pacatele altora incit nu mai au timp sa se pocaiasca de ale lor.
    Trist.
    E singurul lucru care ne poate implini cu adevarat, anume eliberarea de pacatele noastre, nu disparitia pacatelor altora.

    “A Lui, care ne iubeşte, care ne-a spălat de păcatele noastre cu sângele Său, […]
    să fie slava şi puterea în vecii vecilor! Amin.”

  3. Tacere….toate procesoarele lucreaza din greu!

  4. Cata dreptate sta,in aceste cuvinte simple…Asa este,suntem chemati sa iubim,chiar si pe vrajmasii nostri,si sa facem bine chiar si celor ce ne urasc.Noi sa iubim primii ,noi sa facem primii un gest de dragoste,si sa nu asteptam rasplata aici.Rasplata ne-o da Cel care imparte bunurile ceresti.Domnul sa va binecuvanteze si sa va inmulteasca dragostea si pacea.

Trackbacks

  1. FEREASTRA (via B a r z i l a i – e n – D a n) « agnus dei
  2. Aparenţele înşeală – Intro | Dem Covaci
  3. Aparenţele înşeală – Intro | Dem Covaci

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.